Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Журнал «Внутренняя медицина» 6(6) 2007

Вернуться к номеру

Здоров’я жінки та дитини — запорука здоров’я нації

Питання охорони здоров'я жінки й дитини є на сьогодні в Україні пріоритетним. Щороку в Україні народжується майже півмільйона дітей, здоров'я яких залежить як від стану здоров'я батьків, у першу чергу матері, так і від рівня медичного обслуговування, починаючи з перших днів життя дитини. Підвищення народжуваності, забезпечення умов для безпечного материнства, формування, збереження й відновлення репродуктивного здоров'я населення, зниження рівня захворюваності серед дітей — основні завдання державних програм «Репродуктивне здоров'я нації» і «Здорова дитина». Тому тематика спеціалізованої виставки «Здорова нація: здоров'я жінки та дитини», як і раніше, залишається актуальною.

У рамках виставки пройде Всеукраїнський науковий форум, що об'єднає низку спеціалізованих конференцій. У перший день роботи виставки, 4 березня, відбудеться конференція «Гінекологія і репродуктивне здоров'я». А наступного дня на конференціях «Акушерство» та «Мамологія і онкогінекологія» розглядатимуться різні, але не менш важливі теми жіночого здоров'я. Конференція «Педіатрія» збере всіх зацікавлених 6 березня.

На конференціях із доповідями виступлять провідні фахівці Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, Інституту педіатрії, акушерства та гінекології АМН України, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Українського медичного центру реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи МОЗ України, приватних спеціалізованих клінік та ін. Участь у форумі надасть лікарям можливість підвищити свій професійний рівень та отримати відповідний сертифікат.

Беззаперечно, корисною та важливою для керівників медичних закладів стане конференція «Менеджмент в охороні здоров'я», де велику увагу буде приділено питанню впровадження інформаційних технологій у медицині. Так, на конференції доповідатиме О.Ю. Майоров, директор Інституту медичної інформатики та телемедицини, головний фахівець з інформатизації охорони здоров'я МОЗ України; відбудеться презентація проекту «Електронна лікарня», розробленого компаніями Softline, Microsoft, Cisco та Samsung, перший етап якої вже реалізовано в Київській міській клінічній лікарні № 12. Також у рамках конференції виступлять спеціалісти Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій і систем НАН і МОЗ України.

Третя спеціалізована медична виставка-форум сучасного лікувального, діагностичного й лабораторного обладнання, інформаційних технологій у медицині, фармакологічних препаратів для акушерства, гінекології та педіатрії «Здорова нація: здоров'я жінки та дитини 2008» відбудеться 4–6 березня у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза». Організатор виставки — компанія «Євроіндекс». Виставка проходитиме за підтримки Академії медичних наук України, Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, Української асоціації фахівців з ультразвукової діагностики, Української асоціації «Комп'ютерна медицина».

Замовити безкоштовне запрошення, ознайомитися з повною програмою заходів, що супроводжують виставку, і отримати додаткову інформацію про виставку «Здорова нація: здоров'я жінки та дитини 2008» можна на сайті www.medic.euroindex.ua або за телефоном гарячої лінії: (044) 461-91-21.



Вернуться к номеру