Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал «Артериальная гипертензия» №5 (61), 2018

Вернуться к номеру

Шановні читачі!

Ми із гордістю представляємо вам 5-й номер журналу. На нашу думку, це один із найбільш важливих номерів для журналу з такою назвою, як наш, принаймні за останні 5 років. Як ми і обіцяли, ми публікуємо повний переклад нових рекомендацій 2018 року Європейського товариства кардіологів та Європейського товариства гіпертензії щодо артеріальної гіпертензії, виконаний під егідою вітчизняної антигіпертензивної асоціації. Враховуючи попередній досвід перекладів важливих документів європейських і міжнародних товариств, ми намагалися зробити переклад максимально близьким до оригіналу, хоча, говорячи чесно, іноді було дуже важко. Однак ми розуміємо відповідальність кожного слова в таких випадках, і сподіваємося, що в цьому перекладі ми уникли можливості неоднозначних трактувань. Після публікації в журналі ми викладемо як повний текст оригіналу рекомендацій, так і його переклад на сайті нашого товариства для загального доступу. 
У цьому номері замість традиційного дайджесту новин ви також знайдете новини з останнього Європейського конгресу кардіологів за темою «Артеріальна гіпертензія» та «Профілактична медицина». Це не означає, що ми відмовляємося від дайджесту новин, а є лише наслідком розміру одного номеру. У наступному номері традиційна рубрика повернеться. 
І нарешті, інформація щодо Національного конгресу кардіологів, що відбувся наприкінці вересня в Києві. Її також ми розміщуємо в цьому номері. У номері ви знайдете наукові та оглядові матеріали. Як завжди, маємо надію на вашу зацікавленість та об’єктивну оцінку наведених матеріалів. Також чекаємо на ваші статті, клінічні випадки та дописи.
Приємного читання!
З найкращими побажаннями,
Юрій Сіренко


Вернуться к номеру