Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Ліки від температури

Коли підвищується температура, це сигнал організму про те, що виникло вогнище запалення. Жар піднімається в результаті синтезу активних речовин для протидії токсинам і хвороботворним бактеріям. Хоча це захисна реакція тіла, спрямована на якнайшвидше усунення проблеми, але в деяких випадках температуру потрібно збивати, використовуючи для цього найкращі ліки від температури. Однак як їх правильно вибрати?

Ліки, що знижують жар: популярна терапія

Антипіретики (жарознижувальні препарати) — це препарати, які знижують температуру, впливаючи на терморегуляцію. Найчастіше цю групу препаратів називають анальгетиками-антипіретиками, бо їх механізм дії пов’язаний зі зменшенням вироблення гормоноподібних речовин — простагландинів, які беруть участь в утворенні запалення і болю, у результаті чого підвищується температура. Їх можна обрати на сайті https://apteka-ds.com.ua/catalog/preparaty-vid-hrvi-ta-zastudy/preparaty-vid-temperatury.

Нестероїдні протизапальні засоби — це препарати, які мають протизапальний ефект і водночас зменшують біль і температуру.

Засоби, які можна застосувати для зниження температури:

1.              Монокомпонентні анальгетики-антипіретики надають жарознижувальний, аналгетичний і слабкий протизапальний ефекти. Ці препарати можна розділити на препарати парацетамолу й анальгін (метамізол натрію).

2.              Монокомпонентні нестероїдні протизапальні препарати — механізм дії пов’язаний зі зменшенням вироблення простагландинів, які утворюються у відповідь на запальні реакції в організмі й викликають низку неприємних симптомів, таких як температура, біль і запалення. Ці препарати є трохи більш ефективними, ніж антипіретики, хоча і мають низку протипоказань.

3.              Комбіновані препарати, які надають жарознижувальний ефект. До складу цих засобів входять речовини, які підсилюють жарознижувальний ефект, а також речовини, які надають мультисимптомний ефект і можуть застосовуватись для профілактики і лікування грипу та застуди.

Як вибрати таблетки від температури

Підбираючи для себе препарати від високої температури, потрібно знати певні правила, щоб ліки були ефективні й не зашкодили і без того хворому організму. Найправильніший вибір — це лікарський, і препарати для зниження температури в ідеалі повинен порекомендувати лікар. Але лихоманка часто застає зненацька, і до лікаря ще потрібно дістатися, а для цього потрібно попередньо поліпшити свій стан. При виборі кращих таблеток від температури керуються такими принципами:

  • брати до уваги свої хвороби, щоб уникнути ускладнень при лікуванні препаратами;
  • важливо враховувати передбачувану природу температури — ГРВІ, грип, кишкова інфекція або загострення хронічних патологій;
  • не купувати ліки за порадою друзів або знайомих, у разі сумнівів — звернутися до лікаря за консультацією;
  • уважно прочитати інструкцію до препарату, особливо розділи “Побічні ефекти” і “Протипоказання”.

Ефективні ліки проти температури в інтернет-аптеці «DS»

В інтернет-аптеці apteka-ds.com.ua представлений широкий асортимент жарознижувальних засобів у різних формах випуску: таблетки, краплі, супозиторії, порошок, чай, дитячий сироп. Замовлення можна зробити прямо на сайті, вказавши номер телефону та адресу. Доставка працює по Києву та іншим регіонам України.