Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Стандартизація надання стоматологічної допомоги як складова успішної клінічної практики

Стандартизація надання стоматологічної допомоги як складова успішної клінічної практики

Oral and General Health Том 2, №1, 2021

Вернуться к номеру

Шановні колеги!

Всесвітньою організацією охорони здоров’я, фаховими медичними організаціями піднімаються питання міждисциплінарної професійної освіти спеціалістів у галузі охорони здоров’я. У цьому напрямку Асоціація стоматологів України вже третій рік поспіль проводить спільні науково-практичні заходи із залученням спеціалістів різних галузей медицини, міжнародні конгреси «Інтегрована медицина та стоматологія». Важливим аспектом міждисциплінарної професійної освіти є видання журналу з науковими статтями про стан здоров’я порожнини рота, комплексні підходи до діагностики, профілактики і лікування стоматологічних хвороб у пацієнтів із поліморбідними станами. 
Однією з ключових тез Всесвітньої організації охорони здоров’я та Всесвітньої федерації стоматологів щодо розвитку стоматології XXI сторіччя є те, що здобуття міждисциплінарної освіти медичними працівниками забезпечує їх ефективну взаємодію і покращує результати лікування хворих, підвищує ефективність медичних втручань. Взаємодія спеціалістів різних професій сприяє розробці системних підходів до вивчення питань взаємозумовленості та взаємозв’язку стоматологічних та загальносоматичних хвороб, створення спільного бачення і взаємодії стоматологів та лікарів загальної практики до проблем порожнини рота і здоров’я людини.
У новому номері фахового журналу «Oral and General Health» до уваги стоматологів запропоновано практичні рекомендації щодо диференціальної діагностики захворювань слизової оболонки порожнини рота, раціонального використання лікарських засобів та багато корисної інформації для практичної діяльності. 
Майбутнє стоматології, поступальний її розвиток неможливо розглядати без історії подій стоматологічної і медичної спільноти. Тож до вашої уваги запропоновано статті про співпрацю стоматологів країн Східної Європи та про події ІІ Українського конгресу з міжнародною участю «Інтегрована медицина та стоматологія». 
Редакційна рада журналу запрошує лікарів-стоматологів, лікарів загальної практики, науковців до співпраці для створення якісного контенту з науковцями та читачами. Запрошуємо взяти участь у ІІІ Українському конгресі з міжнародною участю «Інтегрована медицина та стоматологія», який відбудеться 9–10 квітня 2021 року і буде присвячений Всесвітньому дню здоров’я порожнини рота.
 
З повагою, головний редактор
професор І.П. Мазур


Вернуться к номеру